Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
K vepřové panence nelze připravit obyčejnou omáčku. Ale lahodná pepřová potěší chuťové buňky všech Vašich hostů. Šťavnatá panenka připravená na „medium“ s famózní pepřovou omáčkou je dobrou zárukou podařeného pokrmu.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 8 minut Snadné

Ingredience

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • 1,5 kg vepřové panenky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Na pepřovou omáčku:

  • 50g másla
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva na světlá masa
  • 50g nakládaného pepře celého (v nálevu)
  • 1 cibuli
  • 2dcl smetany na vaření

Příprava

  1. Omyté vepřové panenky osolíme a opepříme, zprudka opečeme na pánvi a vložíme do trouby. Tam pečeme při 190°C po dobu 8 minut, záleží na velikosti masa.
  2. Panenky odložíme odpočinout na pečící papír, kde nám samovolně dojdou do středního propečení.
  3. Z výpeku z panenek si připravíme pepřovou omáčku. Přidáme do něj máslo, cibulku, kterou zesklovatíme. Na takto připravené cibulce orestujeme nakládaný zelený pepř, zalijeme trochou vody, vložíme Bohatou šťávu na světlá masa a povaříme.
  4. Nakonec vmícháme smetanu pro zahuštění a zjemnění omáčky.
  5. Podávat můžeme s bagetkou, ale pokrm bude výborný s jakoukoliv přílohou.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře