Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová panenka ve slanině

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 700 gramů vepřová panenka
  • 300 gramů anglická slanina
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 600 gramů brambory

Příprava

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Plátky slaniny si naskládáme vedle sebe, aby se překrývali a vepřovou panenku do nich zabalíme. Pokud je potřeba přichytíme párátkem. Panenku se slaninou zprudka opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Pak dáme do zapékací mísy (nebo do pekáče) a pečeme v troubě asi 30-40 minut (podle velikosti panenky). Podáváme se šťouchanými brambory.
Tip: Pokud nám zbude slanina, můžeme jí orestovat na cibulce a přidat do šťouchaných brambor.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře