Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová pečená roláda na houbách

Hodnocení uživatelů:
20 minut 100 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky pepře.
  2. Vzniklou směs robotem rozmixujeme do hustší fáše. Vepřovou kýtu si opatrně rozkrájíme tak, aby nám vznikl pokud možno celistvý plát.
  3. Ten následně přes potravinářskou folii ještě rozklepeme a posypeme směsí koření „Vepřová pečeně“. Na takto okořeněný plát rozetřeme fáš a zamotáme do tvaru rolády.
  4. Vzniklou zamotanou roládu obalíme do vepřové tukové blány-bránice a vložíme do pekáče.
  5. Roládu podlijeme půl litrem vody a okolo nakrájíme na větší kusy jednu petržel, mrkev a cibuli. Pečeme na střední teplotu, přičemž po hodině odstraníme kořenovou zeleninu a nahradíme ji směsí lesních hub a pečeme další hodinu.
  6. Posledních 15 minut necháme odkryté péct pro získání hezké barvy. Šťávu lehce můžeme dohustit tmavou instantní jíškou.
Tip: Podáváme s rýží, bramborem ale i studené s domácím chlebem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře