Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • 3 italské klobásky Salsiccia
  • 1 cibule
  • 4 snítky čerstvé šalvěje
  • 10 dekagramů libové slaniny
  • 1 lžička mletá červené papriky
  • 5 stroužků česneku (CZ)
  • dle chuti sůl, pepř, olej, mouka, máslo

Příprava

  1. Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků česneku se solí a mletou paprikou. Vzniklou kaší potřeme převázaný špalek kýty a necháme v chladu uležet. Na pánev si dáme trochu oleje a špalek masa na něm ze všech stran opečeme.
  2. Klobásky Salsiccia nakrájíme na větší špalíky cca 3 cm a zprudka opečeme na výpeku od masa společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Opečené maso a klobásky přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté cca 45 minut. Po uvedené době maso zkontrolujeme, přelijeme výpekem a pečeme na střední teplotu již odkryté cca 15 minut, aby maso dostalo hezkou barvu.
  3. Po upečení maso z něj odstraníme ovázání a nakrájíme šikmo na plátky. Špalíky klobásky Salsiccia ještě překrojíme a tím si jejich počet znásobíme a využijeme toho nejen, že výborně chutnají, ale vypadají hezky i na řezu. Z výpeku uděláme šťávu, kterou přecedíme přes sítko, nakrájíme do ní na velmi jemné nudličky libovou slaninu a lístky šalvěje. Lehce zaprášíme trochou hladké mouky a pro lesk přidáme oříšek másla. Servírujeme jeden nebo dva plátky masa a 4 – 6 koleček lahodné klobásky Salsiccia. Podáváme s rýží.
Tip: Salsiccia je čerstvá italská klobása, která se vyrábí z dobrého hovězího nebo vepřového masa s přimícháním kousků slaniny z hrudí a bůčku.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře