Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová pečínka na zelenině s hořčicovou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
15 minut 105 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů vepřového masa vcelku (kotleta, krkovice)
  • 1 kus mrkev
  • 3 kusy jarní cibule i s natí
  • 6 stroužků česneku,
  • 15 kusů cherry rajčat
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • dle chuti olej, sůl, mletá paprika, pepř, kmín, hl. mouka

Příprava

  1. Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu.
  2. Naložené vepřové maso vložíme na hrubo nakrájenou zeleninu do pekáče. Podlijeme vodou (cca 3 dl) a přikryjeme víkem pekáče. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 2 hodiny – dokud není maso krásně měkké.
  3. Měkké, maso vyjmeme a vzniklou šťávy propasírujeme. Přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice a dohustíme trochou vody, ve které rozmícháme malé množství hladké mouky a necháme za občasného míchání provařit cca 10 minut a vytvoříme tak šťávu vyhovující hustoty. Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme.
Tip: Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře