Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová plec na hořčici

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 lžíce krystalový cukr
  • 1 kalíšek sladké smetany
  • 1 kostka masoxu
  • dle chuti sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, hladká mouka

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a vložíme na něj nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zlehka osmahnout. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat, ale opravdu jen lehce. Následně přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka a zamícháme.
  2. Do hrnce poté přidáme kostku masoxu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme cca 4 dl horké vody a necháme v mírném varu probublávat. Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa. Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovém základu a dusíme cca 30 minut.
  3. Jakmile je maso měkké, tak do připravené sladké smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky – rozmícháme a přidáme do hrnce k masu a hořčicovému základu. Dobře promícháme a za častého míchání necháme na mírném ohni probublávat cca 10 minut. Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tip: Velmi příjemný zážitek pro chuťové buňky strávníků.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře