Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová roláda plněná kuřecí fáší

Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřový ořez ze žeber
  • 3/4 kilogramů kuřecí maso ze stehen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti drcený kmín
  • dle chuti bazalka
  • palice česnek
  • režná nit

Příprava

  1. Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš = velmi najemno rozkutrované = rozmixované maso).
  2. Při vrstvení kuřecí fáše si namáčíme ruce do vody – maso se nelepí na ruce a lépe se uhlazuje do požadované vrstvy. Takto naplněný plát vepřového masa pevně převážeme.
  3. Vytvořenou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme česnekem, solí, pepřem a posypeme kmínem. Roládu pečeme na plechu podlitou vodou, a pod alobalem cca 2,5 hodiny na střední teplotu. Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře