Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová roláda plněná mrkví a bazalkou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové maso od žeber
  • 2 kusy mrkev
  • 15 kusů čerstvá bazalka
  • 2 lžíce olej
  • dle chuti cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb kmín
  • dle potřeb mouka

Příprava

  1. Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a poklademe lístky čerstvé bazalky. Na rozprostřené maso s bazalkou, položíme námi zvolenou mrkev jako nádivku. Takto naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.
  2. Výslednou roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a v hmoždíři rozdrceným kmínem. Nejdříve roládu prudce opečeme na trošce oleje a poté dáme roládu péct na plech lehce podlitou vývarem nebo vodou společně s 2 kusy celé neloupané cibule na cca 90 minut na střední teplotu.
  3. Pečeme přiklopené nebo pod alobalem. Šťávu z výpeku můžeme dohustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a cca 10 minut nechat provařit. Roláda je velmi šťavnatá, takže, kdo nechce omáčku, může si to dát samotné s bramborem.
Tip: Pokud bude přílohou rýže, omáčka bude zřejmě nutností.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře