Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová roláda pomodoro na tymiánu

Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram bůčkový ořez ze žeber
  • 10 dekagramů sušených rajčat (pomodoro)
  • 1 klobása (čabajský točený, lečo klobása)
  • 2 cibule
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 4 dl vývar z kostí
  • dle chuti sůl, pepř, mletá paprika

Příprava

  1. Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu. Podél klobásy dáme po celé délce plátky sušených rajčat . Plát masa při každém částečném smotání proložíme dalšími plátky sušených rajčat (celkem tedy 3 samostatné řady rajčat, cca 12-15 plátků).
  2. Vzniklou roládu motáme velmi pevně, jelikož nám nemá co vytékat, tak to jde velmi dobře. Převážeme režnou nití a její povrch také osolíme, opepříme a opaprikujeme. Roládu zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáče. Na výpeku z orestované rolády zesklovatíme na hrubší kusy nakrájené cibule, snítky čerstvého tymiánu a přidáme následně k roládě do pekáče.
  3. Podlijeme cca 4 dl vývaru z kostí a pečeme cca 2,5 hodiny na střední teplotu přiklopené. Z výpeku uděláme omáčku, do které propasírujeme ztmavlou vypečenou cibuli a snítky tymiánu, čímž nám vznikne krásně tmavá šťáva, kterou nastavíme vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě.
Tip: Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Tip: Místo vývaru z kostí můžete použít vývar připravený z Knorr Bohatý bujón hovězí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře