Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Vepřová roláda pomodoro na tymiánu
Hodnocení uživatelů :
15 minut
120 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1 kilogram bůčkový ořez ze žeber
- 10 dekagramů sušených rajčat (pomodoro)
- 1 klobása (čabajský točený, lečo klobása)
- 2 cibule
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 4 dl vývar z kostí
- dle chuti sůl, pepř, mletá paprika
Příprava
- Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu. Podél klobásy dáme po celé délce plátky sušených rajčat . Plát masa při každém částečném smotání proložíme dalšími plátky sušených rajčat (celkem tedy 3 samostatné řady rajčat, cca 12-15 plátků).
- Vzniklou roládu motáme velmi pevně, jelikož nám nemá co vytékat, tak to jde velmi dobře. Převážeme režnou nití a její povrch také osolíme, opepříme a opaprikujeme. Roládu zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáče. Na výpeku z orestované rolády zesklovatíme na hrubší kusy nakrájené cibule, snítky čerstvého tymiánu a přidáme následně k roládě do pekáče.
- Podlijeme cca 4 dl vývaru z kostí a pečeme cca 2,5 hodiny na střední teplotu přiklopené. Z výpeku uděláme omáčku, do které propasírujeme ztmavlou vypečenou cibuli a snítky tymiánu, čímž nám vznikne krásně tmavá šťáva, kterou nastavíme vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě.
Tip: Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Tip: Místo vývaru z kostí můžete použít vývar připravený z Knorr Bohatý bujón hovězí.
Žádný nový komentář.