Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová žebírka

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na úžasná vepřová žebírka! Připravit si je můžete jak doma v troubě, tak i venku na grilu!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 95 minut Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 2kg žebírek z bůčku

Na vaření

  • 3 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 lžíce vinného octa
  • půlka sušené chilli papričky

Na marinádu

  • 8 lžic Hellmann’s Kečup jemně pálivý nebo extra ostrý
  • 1 černé pivo
  • 2 polévkové lžíce medu
  • špetka soli
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml oleje
  • 1 lžička sladké papriky (případně ostré)
  • 2 lžičky grilovacího koření

K podávání

  • Hellmann's omáčka k masu Pepper
  • Hellmann's omáčka k masu Chilli

Příprava

  1. Opláchnutá žebra vložte do hrnce s vodou, přidejte bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření. Jemně osolte a přidejte vinný ocet. Vařte na středním plameni přibližně hodinku (maso musí být měkké).
  2. Mezitím si připravíme marinádu. Utřete stroužky česneku a smíchejte všechny suroviny na marinádu.
  3. Uvařená žebra necháme chviličku vychladnout a potřeme je připravenou marinádou ze všech stran. Vložíme je do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. Při pečení ještě několikrát žebírka marinádou můžeme potřít. V případě hezkého počasí dogrilujeme na grilu.
Tip: Vyzkoušejte další úžasné grilovací omáčky Hellmann’s.
Tip: Podáváme s hranolky nebo chlebem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře