Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřová žebírka s krémovou zeleninovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
3-4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. 1. Maso osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout (3 - 4 minuty). Mezitím očistíme zeleninu a nahrubo ji nakrájíme.
  2. 2. Rozpálíme olej a maso v něm předpečeme (2 minuty po obou stranách), vyndáme a odložíme stranou. Na zbylém oleji orestujeme zeleninu (2 - 4 minuty), zalijeme 500 ml vody, přidáme kostku Knorr Zeleninový bujón a poté vložíme také předpečené maso i se šťávou, která z něj mezitím vytekla. Vše podusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
  3. 3. Vyjmeme maso a zhruba 100 ml horkého základu omáčky, který smícháme se zakysanou smetanou a vlijeme zpět do hrnce potom, co v hrnci rozdrtíme zeleninu pomocí šťouchadla na brambory.
  4. 4. Dochutíme solí, pepřem nebo směsí Knorr Aromat. Maso ohřejeme v horké omáčce a podáváme s nudlemi nebo knedlíky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře