Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové droby na divoko

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3 kusy vepřového srdce, vepřových ledvinek, vepřového jazyku
  • 1 kus cibule
  • 1 svazek čerstvý koriandr
  • 4 snítky tymián
  • 6 kuliček jalovec
  • 15 dekagramů valašský uzený špek
  • dle chuti hl. mouka, pepř, sůl

Příprava

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a společně restujeme do zlatova. Vepřové ledvinky rozpůlíme a vyřežeme vnitřní části močovodů (tedy jediné nevzhledné části ledvinek), čisté plátky ledvinek podélně přepůlíme a nakrájíme na nudličky. Několikrát poté propláchneme v sítku vodou.
  2. Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejné nudličky jako ledvinky. Jazyky z větší části sloupneme a co nemůžeme sloupnout, to ořežeme nožem. Nakrájíme na stejné nudličky jako ledvinky a srdce. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou. Z větviček tymiánu prsty odstraníme jemné lístky, koriandr nasekáme a společně s kuličkami jalovce vložíme do hmoždíře. Se lžičkou hrubozrnné soli utřeme v hrubší kořenitou směs.
  3. Přidáme do hrnce k vepřovým drobům, promícháme a dále dusíme do měkka. Dusíme, až jsou droby měkké, tedy asi 45 minut. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme houskovým knedlíkem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře