Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové droby ve smetanové omáčce

Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy vepřové srdce, vepřový jazyk, vepřové ledvinky
  • 2 kusy cibule
  • 1/4 celer
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 400 mililitrů smetana ke šlehání 33%
  • dle chuti sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, bobkový list, nové koření

Příprava

  1. Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na kostičky. Ledvinky zbavíme močovodů, dobře očistíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Jakmile jsou vepřové droby měkké tak v hrnci zůstane minimum silného vývarů. Vývar slijeme a droby dáme bokem. Pro zjemnění vývar ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Jde to velmi dobře neboť všechna zelenina je zcela rozvařena skoro na kaši. Rozmixovaný vývar vrátíme do hrnce a přilijeme všechnu smetanu. Smetanu dobře smícháme s vývarem a necháme ji asi 3 minuty projít varem.
  3. Omáčka se nám smetanou krásně zahustí a vrátíme do ní vepřové droby. Zjemníme oříškem másla. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře