Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Vepřové droby ve smetanové omáčce
Hodnocení uživatelů :
20 minut
70 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 2 kusy vepřové srdce, vepřový jazyk, vepřové ledvinky
- 2 kusy cibule
- 1/4 celer
- 1 kus mrkev
- 1 kus petržel
- 400 mililitrů smetana ke šlehání 33%
- dle chuti sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, bobkový list, nové koření
Příprava
- Všechny vepřové droby dobře propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní tučnější části a nakrájíme na kostičky. Jazyky ostrým nožem zbavíme vrchní blány a nakrájíme také na kostičky. Ledvinky zbavíme močovodů, dobře očistíme a nakrájíme na nudličky.
- Jakmile jsou vepřové droby měkké tak v hrnci zůstane minimum silného vývarů. Vývar slijeme a droby dáme bokem. Pro zjemnění vývar ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Jde to velmi dobře neboť všechna zelenina je zcela rozvařena skoro na kaši. Rozmixovaný vývar vrátíme do hrnce a přilijeme všechnu smetanu. Smetanu dobře smícháme s vývarem a necháme ji asi 3 minuty projít varem.
- Omáčka se nám smetanou krásně zahustí a vrátíme do ní vepřové droby. Zjemníme oříškem másla. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo houskový knedlík.
Žádný nový komentář.