Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové dršťky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové dršťky
  • 300 gramů Hovězí maso např. žebro
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • 100 gramů houska
  • 1 sklenička mléko
  • 4 kusy nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 6 kusů zrnkový pepř
  • 1 kus muškátový oříšek
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 1 lžička ostrá paprika
  • 1 lžička mletý zázvor
  • 2 lžičky rajčatový protlak
  • 3 kusy stroužek česneku
  • 0.5 svazků petrželová nať
  • 2 lžičky majoránka
  • 50 gramů Rama na vaření

Příprava

  1. Dršťky důkladně opláchněte. Poté zalijte vodou a vař cca 2 hodiny. Následně celou vodu slijte, zalijte čerstvou studenou vodou a vařte další hodinu.
  2. V druhém hrnci uvařte vývar. Polévkovou zeleninu a hovězí maso zalijte cca 2l vody. Přidejte bobkový list, nové koření a zrnka pepře.
  3. Přidejte Knorr Bujón Hovězí a zvolna vařte hovězí vývar po dobu cca 1h.
  4. Vyndejte měkké maso a zeleninu, a vše pokrájejte na proužky. Spolu s odkapanými dršťkami vše přidejte k vývaru.
  5. Polévku dochuťte sladkou a ostrou paprikou, rajčatovým protlakem, muškátovým oříškem, zázvorem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
  6. Housku namočte do mléka, vymačkejte. Pečlivě utřete s máslem a přidejte k dršťkám. Vařte ještě cca 10-15 min. Servírujte posypané petrželovou natí s pečivem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře