Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové karé s houbovým ragú

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátky vepřového karé (kotlety)
  • 1 balení směs lesních hub (hřib smrkový, dubový, kovář, klouzek)
  • 1/2 sáček „ Pivní marináda “
  • dle chuti cibule, kmín, hladká mouka,
  • 100 gramů olej

Příprava

  1. Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
  2. Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. V pánvi rozpálíme olej, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu.
  3. Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. Hotové houbové ragú přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé.
  4. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany.
Tip: Jako přílohu zvolíme nové brambory ve slupce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře