Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové koleno na pivu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 160 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kolena důkladně očistěte a umyjte. V hrnci přiveďte vodu k varu, vložte kolena a přidejte koření - pepř, nové koření, bobkový list a kostku Knorr Bujón Hovězí. Vařte zvolna po dobu 40 minut a poté vyndejte kolena z vývaru.
  2. Žáruvzdornou nádobu vymažte sádlem a vložte do ní kolena. Pečte asi 1,5 hodiny v troubě rozehřáté na 180 stupňů a občas je podlijte pivem.
  3. Mezitím osmažte v rendlíku cibuli nakrájenou na tenké proužky a posekaný česnek.
  4. Přidejte nadrobno nakrájené zelí, zalijte vývarem z kolen a přidejte majoránku. Vařte asi 45 minut, dokud zelí nezměkne.
  5. Upečená kolena odstavte na několik minut k vychladnutí. Poté oddělte maso od kosti, mělo by to jít lehce, a pokrájejte je na menší kousky.
  6. Maso přidejte k zelí, podlijte výpečkem a vařte ještě 10 min.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře