Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové koleno podle pekařky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 180 minut 6 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 2 kusy vepřové koleno celé zadní
  • 1 lžíce sůl
  • 10-15 zrnek celý černý pepř
  • 3-4 kusy bobkový list
  • 5 stroužků česnek
  • 5 kusů červená cibule
  • olej

Příprava

  1. Kolena omyjeme, očistíme a ve větším hrnci je ponoříme do osolené a opepřené vody s bobkovým listem a česnekem tak, aby se kolena ponořila. Vaříme do měkka 2 až 2,5 hodiny.
  2. Kolena ještě za tepla zbavíme kostí a potom naporcujeme. Osolíme je a opepříme.
  3. Červenou cibuli nakrájíme na kroužky.
  4. Naporcovaná kolena dáme na větší plech, položíme na ně kroužky cibule a potom zalijeme sádlem nebo olejem.
  5. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut při 180 stupních.
Tip: Můžeme podávat s dušeným zelím, pečenými brambory nebo brambory s petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře