Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové koleno s kysaným zelím

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 130 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy vepřové koleno
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 1 kilogram kysané zelí
  • 2 kusy mrkev
  • 1 kus celer
  • 0.50 kusů pórek
  • 2 kusy bílá cibule
  • 15 gramů majoránka
  • 2 kusy bobkový list
  • 7 zrnek pepř zrnitý
  • 3 zrnka nové koření
  • 15 gramů máslo
  • 30 gramů mouka

Příprava

  1. Zeleninu kromě cibule umyjte a nakrájejte na menší kousky. Zalijte 3 litry vody. Přidejte všechno koření kromě majoránky. Následně přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a uvařte bujón.
  2. Přidejte očištěná vepřová kolena a vařte cca 2 hodiny, dokud nebudou měkká. Následně maso vyndejte z vývaru, aby trochu vystydlo.
  3. Nakrájejte zelí, přidejte je k vývaru po vaření masa a vařte, dokud nebude měkké.
  4. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Z másla, cibule a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k zelí. Dochuťte majoránkou.
  5. Oddělte maso od kostí. Maso přidejte k zelí a vařte ještě 20 minut, aby se všechny chutě spojily. Servírujte s chlebem nebo s brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře