Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové kostky na tymiánu

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 5 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kotlety bez kosti
  • 1 velká cibule
  • 15-20 snítek čerstvého tymiánu
  • 1/2 litru masového vývaru
  • dle chuti sůl, pepř, vepřové sádlo, máslová jíška

Příprava

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným tymiánem a vše ručně poctivě promneme. Necháme při pokojové teplotě odležet 30 minut. Rozpálíme si pánev a vložíme kostky ochuceného masa a opečeme velmi zprudka ze všech stran. Jakmile je maso opečeno, přendáme ho do hrnce.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do pánve, ve které se opékalo maso, čímž využijeme chuť získaného výpeku. Přidáme lžičku sádla a opečeme cibuli do zlaté barvy. Cibuli poté dáme do hrnce k opečenému masu a podlijeme vývarem. Zvolna vaříme 30 minut. Omáčku zahustíme trochou máslové jíšky a necháme ještě 10 minut lehce prohřát. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tip: Méně surovin - může ve finále znamenat více :)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře