Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové kostky v okurkové omáčce s kapustičkami

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřová plec
  • 1 kus velká cibule
  • 1 lžička Dijonská hořčice
  • 2 kusy sterilované domácí okurky
  • 1/2 kilogramů čerstvá růžičková kapusta
  • 10 dekagramů Lopenická slanina
  • 3 stroužky česnek
  • 3/4 litru masový vývar
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sádlo
  • dle chuti máslo
  • dle chuti hladká mouka

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a dáme chvilku odležet. Takto ochucené maso vložíme do hrnce, kde máme rozpuštěnou lžíci vepřového sádla a opékáme do zlatova. K opečenému vepřovému masu přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme bez podlití pod pokličkou lehce dusit ve vlastní šťávě. Do hrnce k masu, které po chvilce pustilo společně s cibulí vlastní šťávu, přidáme na velmi jemno nakrájené sterilované okurky a lžičku Dijonské hořčice. Lehce podlijeme připraveným vývarem (cca ½ litru) a dusíme dále do měkka.
  2. Mezitím si očistíme růžičky kapusty od svrchních lístků, opereme a vaříme je v páře 20-30 minut, dle velikosti růžiček. Do hlubší pánve si dáme na jemno nakrájenou Lopenickou slaninu, kterou lehce vypečeme. Přidáme nasekané stroužky česneku, a jakmile začne česnek vonět, tak přidáme uvařené růžičky kapusty. Několikrát promícháme a udržujeme teplé. Mezitím se nám dodusilo vepřové maso, jehož šťávu dle potřeby a chuti dohustíme máslovou jíškou a případně doplníme zbytkem vývaru. Lehce prohřejeme cca 10-15 minut.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem a 4-5 růžičkami kapusty na jednu porci.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře