Vepřové kotlety na scherry a karamelu

Autor:
Vepřové kotlety na scherry a karamelu
4 porce Středně obtížné S masem


Ingredience

  • olivového oleje - 1 dl
  • vepřové kotlety - 800 gramů
  • másla - 100 gramů
  • suchého scherry vína - 2 dl
  • piškotového cukru - 60 gramů
  • krupicového cukru - 6 lžiček
  • ananasu - 200 gramů
  • sůl -
  • voda -

Příprava

Na pánvi rozpálíme máslo s trochou oleje a osmažíme kotlety. Dáme do hrnce. Připravíme si tekutý karamel se 3 lžičkami cukru a 2 lžičkami vody a dáme na plamen. Jakmile začne hmota karamelizovat, dáme pryč z plamene a přidáme 4 malé lžičky vody a znovu dáme na oheň. Přidáme sherry víno, promícháme a provaříme. Nalijeme na kotlety, které jsme si odložili do hrnce a vše ještě provaříme 5 minut. Mezitím scedíme ananas a lehce ho osmažíme na másle. Kotlety podáváme překryté kousky ananasu a přelité karamelovou omáčkou.
Tisk Zavřít