Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové kotlety s houbami

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

omáčka

  • 500 gramů čerstvých žampiónů
  • 150 mililitrů bíly jogurt
  • 6 snítek nasekaná zelená petrželka
  • 5 špetek sůl
  • 4 špetky pepř černý mletý
  • 250 mililitrů smetana 33%
  • 1 lžíce škrobová moučka

Příprava

  1. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, dáme do vařící vody a vaříme 15 minut. Uvařené scedíme.
  2. Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a opečeme zvolna z obou stran na oleji.
  3. Smetanu prošleháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Připravenou smetanou zalijeme plátky masa. Dusíme 45 minut, nebo až je maso měkké.
  4. V malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku a přidáme k masu, dále přidáme povařené žampióny a za občasného míchání vaříme ještě 10 minut
|
|
| Tisk
Dnes uvařeno a chutnalo :) Děkuji za super inspiraci.
Jana Zapletalová | 20.11.2013 21:38 1

Zeptejte se šéfkuchaře