Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové maso dušené se zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kilogramy Vepřové maso např. krkovička
  • 2 kusy cibule
  • 200 gramů slanina
  • 1 balení Knorr Inspirace Maďarský guláš
  • 100 gramů rajčata
  • 500 mililitrů bujón (z Knorr Hovězího bujónu)
  • 0.50 kilogramů zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 80 mililitrů olej na smažení

Příprava

  1. Maso umyjte a osušte. Pokrájejte na větší kousky.
  2. Kousky masa opečte na rozehřátém oleji dozlatova.
  3. Maso dejte do kastrólu vyloženého plátky slaniny, zalijte bujónem a duste pod pokličkou kolem 30 minut.
  4. Zeleninu oloupejte, umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli pokrájejte na tenké proužky a to vše přidejte k masu. Případně přidejte více bujónu nebo vody. Vše poduste dalších 20 min.
  5. Knorr Inspirace Maďarský guláš smíchejte s menším množstvím vody a přidejte k dušenému masu.
  6. Spařte rajčata, oloupejte slupku a přidejte je k masu. Duste do té doby, než všechno lehce zhoustne a rajčata se rozpadnou. Servírujte s vařenými brambory.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře