Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové měšce s houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový
  • 500 gramů vepřová pečeně
  • 2 kusy cibule šalotka
  • 200 gramů podhříbky (můžeš použit mražené)
  • 300 gramů žampióny
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce sušený tymián
  • 1 kus pórek
  • 1 svazek petrželová nať
  • 2 lžíce olej na smažení
  • 2 stroužky česnek

Příprava

  1. Podhříbky a žampióny pokrájejte nadrobno. Šalotku nakrájejte na kostičky a česnek posekejte.
  2. Na pánvi prohřejte olej, přidejte česnek a cibuli. Po chvíli míchání přidejte houby a máslo. Vše smažte kolem 10 minut.
  3. Přidejte kostku Knorr Bujón Zeleninový, důkladně zamíchejte, aby se chutě dobře spojily. Na konec přidejte k nádivce posekanou petrželovou nať a tymián.
  4. Pórek nakrájejte podélně na tenké dlouhé proužky. Poté je povařte ve vroucí vodě cca 2-3 minuty, dokud nezměknou a nebudou elastické.
  5. Pečeni naklepte paličkou na maso na široké a tenké plátky. Doprostřed každého položte houbovou nádivku a smotejte ho do tvaru měšce. Vzniklý měšec omotejte nahoře pórkovým proužkem.
  6. Měšce z pečeně vložte do žáruvzdorné nádoby. Vrch každého posypte rozdrobenou druhou kostkou Knorr Bujón Hovězí a pečte po dobu 30 minut při teplotě 180 stupňů.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře