Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty (oříšek)
  • 1 balení nakládané cizrny
  • 1 balení čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, tymián)
  • 1 cibule
  • dle chuti vepřové sádlo, hrubozrnná sůl, pažitka
  • 1/2 litru vývaru z kostí
  • dle chuti olivový olej, pepř, hl. mouka

Příprava

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky. Do hmoždíře dáme nasekané snítky bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut.
  2. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut.
  3. Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plamenu 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře