Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové na houbách se smetanou

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 600 gramů vepřová kýty nebo plece
  • 50 gramů sušených hub
  • 1 lžíce sádla
  • 3 lžíce hl.mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 250 mililitrů smetany 33%
  • 1 pokrájená cibule

Příprava

  1. Na sádle zpěníme cibulku. (vařím v tlak. hrnci)
  2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme houby.
  3. Promícháme a zalijeme cca 1 litrem vody. Poté uzavřeme tlak. hrnec a necháme asi 40-60 minut povařit.
  4. Uvařené zahustíme 3 lžícemi hladké mouky rozmíchanými v 300 ml vody. Povaříme 5 minut a zjemníme smetanou.
Tip: Někdo sušené houby namáčí přes noc do vody, aby naboptnaly, já to nedělám, ale polámu je na malé kousky. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Tip: Místo vody můžeme zalít vývarem připraveným z Knorr Bohatý bujón hovězí, který je bez přidaného glutamanu a konzervantů.
|
|
| Tisk
je to mňamka. Místo mouky světlou instant jíšku a kelímek 12% smetana to taky nezkazila
Denisa Bílková | 10.3.2016 23:11 1

Zeptejte se šéfkuchaře