Vepřové panenky se sýrem brie

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Vepřové panenky se sýrem brie
20 minut 10 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem Nelze


Ingredience

  • vepřové panenky - 400 gramů
  • šunky z plechovky - 200 gramů
  • sýru s bílou plísní typu brie - 200 gramů
  • majonézy Hellmann's - 5 lžic
  • Extra ostrého kečupu Hellmanns - 4 lžíce
  • Knorr Aromat - 1 lžíce
  • mléka - 100 mililitrů
  • vejce - 1
  • slunečnicového semínka - 50 gramů
  • pažitky - 1 svazek
  • rostlinného oleje - 150 mililitrů

Příprava

  1. Pažitku posekejte a šunku nakrájejte na kostičky. Ze sýra odstraňte bílou kůžičku a dejte ho do misky, přidejte pažitku, slunečnicová semínka a šunku. Vše uhněťte rukou. Z hmoty tvarujte kuličky o průměru 1 cm.
  2. Maso očistěte od blan, umyjte a osušte. Pokrájejte na plátky tlusté 1 cm.
  3. Plátek masa položte na potravinovou fólii, přikryjte ho druhou částí folie a rozklepejte ho na plochou placku. Maso poprašte pepřem a nepatrným množství koření Knorr Aromat.
  4. Doprostřed masa položte kuličku nádivky. Tlakem ruky ji rozmáčkněte na plátku masa.
  5. Maso sviňte do tvaru obálky. Ponořte ho do rozšlehaného mléka s vejcem. Řízečky obalujte v směsi Knorr Inspirace Kuřecí nugetky s mexickým dipem.
  6. Obalené řízečky smažte na pánvi po obou stranách dozlatova.
  7. Řízečky servírujte s omáčkou Knorr Inspirace Kuřecí nugetky s mexickým dipem, připravenou podle pokynů na obalu.
Tisk Zavřít