Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové plátky po Balkánsku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátků vepřové kýty
  • 1 balení koření Kotányi „ Balkánské ražničí “
  • dle chuti hladká mouka
  • dle chuti sušená rajčata
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • špetku tymiánu
  • olej
  • 1l masového vývaru

Příprava

  1. Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření „Balkánské ražničí“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi.
  2. Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne. Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a orestované plátky přendáme do hrnce.
  3. Maso zalijeme vývarem /není-li stačí 1 kostka bujónu/ a přidáme asi 10 ks sušených rajčat a dvě špetky sušeného tymiánu. Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme lehce trochou mouky rozmíchané ve vodě a osolíme, opepříme dle chuti.Vrátíme maso do omáčky a necháme lehce prohřát.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře