Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové po řecku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové maso (krkovice, plecko, kýta)
  • 2 lžíce směs koření na vepřové maso (dovoz Řecko) (oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule)
  • 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 %
  • dle chuti olivový olej, hladká mouka, sůl

Příprava

  1. Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
  2. Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo. Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa).
  3. Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku s masem dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží. Koření je velmi lahodné a voňavé.
Tip: Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře