Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové ragú na citrónovém tymiánu

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů vepřová kýta
  • 1/2 kilogramů žlutá cibule
  • 10 snítek citrónový tymián
  • 1/2 litru masový vývar
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti vepřové sádlo

Příprava

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané lístky citrónového tymiánu. Vše osolíme a opepříme. Po promíchání těchto surovin necháme odležet cca 2 hodiny v chladu.
  2. Do pánve Wok si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Jakmile je sádlo rozpálené vložíme maso s cibulí a za stálého míchání opékáme dokud cibule nezačne lehce zlátnout a maso nejeví známky opečení. Podlijeme vývarem a necháme probublávat. Rozvařující se cibule nám vytvoří lehce zahuštěnou omáčku. Jakmile je maso měkké tak podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře