Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové ragú s okurkovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Ragú

  • 0,5 kilogram vepřové kýty
  • 1 kus cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř

Okurková omáčka

  • 20 dekagramů okurek v octě
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 kus Knorr Bujón Slepičí
  • cukr
  • sůl

Příprava

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji podusíme do sklovata. Přidáme na nudličky nebo na kostičky nakrájené vepřové maso. Když zbělí osolíme ho a opepříme.
  2. Zalijeme vodou,aby vše bylo ponořeno. Vaříme alespoň půl hodiny. Vodu, která se odpaří doplňujeme. Když je maso měkké, necháme tekutinu odpařit.
  3. Okurkovou omáčku začneme tím, že nastrouháme kysané okurky.
  4. Na oleji opražíme mouku, podlijeme 3 dl polévky z bujónu a přidáme okurky.
  5. Poté přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vaříme 10 minut.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře