Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové řízečky s houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 25 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Z masa očistěte blány a dejte ho marinovat, posypte je kořením Knorr Aromat. Odložte na 10 minut do lednice.
  2. Hřiby nakrájejte na poloviční plátky, cibuli na kostky a česnek nasekejte.
  3. Na pánvi osmažte cibuli s česnekem. Přidejte hřiby a smažte do okamžiku, až budou úplně suché (bez šťávy). Dochuťte majoránkou, černým pepřem a špetkou soli (jestliže usoudíte, že je to nutné). Vše nechejte vychladit a přidejte žloutek a strouhanku.
  4. Vepřovou panenku nařízněte na povrchu po celé délce (minimálně 1 cm hluboko). Osmažte z obou stran na pánvi. Do vzniklé škvíry vložte nádivku. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 10 -15 minut.
  5. Šťávu vzniklou v průběhu pečení přelijte do hrnce a doplňte vodou do 300 ml. Dále přidejte a rozmíchejte Knorr Šťáva k vepřové pečeni. Vzniklou omáčku přiveďte k varu a odpovídající porci nalijte na talíř.
  6. Nakrájejte panenku na plátky a vložte do omáčky (v řezu by maso mělo mít výrazný tvar srdce).
  7. Panenku servírujte s pečenými brambory a se zeleným hráškem, nebo s jinými oblíbenými přílohami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře