Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Vepřové srdce na uzené paprice
Hodnocení uživatelů :
20 minut
60 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 3 kusy vepřové srdce
- 1 kus cibule
- 6 kuliček nové koření
- 3 kusy bobkový list
- 4 lžičky uzená paprika
- 20 dekagramů uzený špek
- 1 kostka masox
- dle chuti hl. mouka, pepř, sůl,
Příprava
- Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, uzenou mletou papriku a společně zlehka orestujeme.
- Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejně velké kostky. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a lehce orestujeme. Podlijeme vodou. Nové koření, bobkový list a kostku masoxu přidáme do hrnce k vepřovému srdci, promícháme a dusíme do měkka. Dusíme cca 45 minut, až je srdce měkké.
- Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží vhodné jsou i špecle.
Žádný nový komentář.