Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové srdce na uzené paprice

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3 kusy vepřové srdce
  • 1 kus cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 3 kusy bobkový list
  • 4 lžičky uzená paprika
  • 20 dekagramů uzený špek
  • 1 kostka masox
  • dle chuti hl. mouka, pepř, sůl,

Příprava

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, uzenou mletou papriku a společně zlehka orestujeme.
  2. Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejně velké kostky. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a lehce orestujeme. Podlijeme vodou. Nové koření, bobkový list a kostku masoxu přidáme do hrnce k vepřovému srdci, promícháme a dusíme do měkka. Dusíme cca 45 minut, až je srdce měkké.
  3. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží vhodné jsou i špecle.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře