Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové výpečky se zelím alias Knedlo, vepřo, zelo

Receptynakazdyden.cz
Národní jídlo, které se se ideálně hodí na rodinný nedělní oběd. Jdeme na to…
Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut Snadné

Ingredience

Suroviny pro 6 porcí:

  • 1kg vepřového bůčku
  • 10 stroužků česneku
  • 3 velké cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • kmín
  • 1 vanička Knorr Bohaté šťávy na světlá masa
  • 1kg kysaného zelí
  • 50g cukru
  • 30g Knorr Hotové jíšky světlé

Příprava

  1. Bůček nakrájíme na středně velké kostky (4-6 kostek na porci). Osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek, nakrájenou cibuli a dáme do pekáče. Pečeme pozvolna až do změknutí masa.
  2. Do výpeku přidáme vaničku šťávy a pozvolna přivedeme k varu. Za stálého míchání provaříme 5 minut.
  3. Kysané zelí jemně propláchneme, osolíme, přidáme cukr, kmín a uvaříme do měkka.Ke konci můžeme zahustit jíškou, ale můžeme nechat zelí přírodně nezahuštěné.
  4. Podáváme s bramborovým, houskovým i karlovarským knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře