Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové závitky s oreganovým vejcem a klobáskou

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 plátky vepřová kýta
  • 3 kusy vejce
  • 1 kus domácí klobásky
  • 15 dekagramů uzený špek
  • 1 cibule
  • 4 větvička čerstvého oregana
  • 1/2 litru masový vývar
  • dle chuti sůl, hl. mouka, máslo

Příprava

  1. Vepřové maso z kýty si nakrájíme na větší plátky, které rozklepeme na velké a tenké plátky. Maso osolíme, opepříme. Mezi tím si uděláme z vajec míchaná vejce, která přendáme do misky, kam jsme si předtím najemno nasekali čerstvé lístečky oregana. Vzniklou vaječnou směsí potřeme rozklepané plátky masa.
  2. Na plátky masa do vaječné směsi poklademe nařezané klínky domácí klobásy. Závitky poctivě a pevně smotáme a pro jistotu převážeme nití. V pánvi si rozpustíme na jemné kostky nakrájený uzený špek a velmi zprudka opečeme ze všech stran všechny závitky. Takto opečené závitky naskládáme do hrnce. Ve výpeku na pánvi opečeme najemno nakrájenou cibuli a podlijeme ½ litrem masového vývaru a dusíme asi 60 minut.
  3. Po upečení závitky vyjmeme, šikmo překrojíme, aby na řezu vznikla hezká mozaika. Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a prohřejeme mírným varem cca 15 minut. Zjemníme oříškem másla a podáváme s rýží.
Tip: Domácí klobáska, dodá pokrmu svoji výtečnou chuť.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře