Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřové žebírko na žampionech

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů vepřová žebírka (kotleta s kostí)
  • 3/4 kilogramů čerstvé žampiony
  • 1 kus velká cibule
  • 1 kus citrón
  • 100 gramů vepřové sádlo
  • dle chuti hl. mouka, sůl, pepř čtyř barev, masový vývar

Příprava

  1. Vepřová žebírka lehce naklepeme a na okrajích nožem nařízneme (zabráníme tím zkroucení masa při opékání). Z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Na steakové pánvi rozpustíme vepřové sádlo a maso z obou stran opečeme do zlatavé barvy. Opečené maso přendáme do většího hrnce.
  2. Do výpeku po mase přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vypéct. Přidáme nakrájenou cibuli a pečeme do hněda. K opečené cibuli přidáme očištěné žampiony, zalijeme citronovou šťávou, necháme cca 3 minuty působit a poté propláchneme pod tekoucí vodou. Malé žampiony necháme vcelku, střední pouze půlíme a velké plátkujeme na hrubší plátky. Žampiony s cibulkou a slaninou prohřejeme a přidáme je na maso do hrnce.
  3. Podlijeme masovým vývarem tak, aby maso bylo skoro potopeno a dusíme společně se žampiony cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme a do šťávy vmícháme dvě lžíce hl. mouky rozmíchané s trochou vody, vaříme minimálně 15 minut za stálého míchání. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře