Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou

Receptynakazdyden.cz
Dokažte sami sobě, že zvládnete i náročnější receptury, kterými oslníte všechny přísedící u slavnostní tabule.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut

Ingredience

  • 1kg vepřový bok vykostěný bez kůže
  • 50g sádla
  • 3 cibule
  • 200g hřibů
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • petrželka
  • máslo
  • 30g šalotky
  • 1 vejce
  • 1 červená paprika
  • 2 vaničky Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa

Příprava

  1. Do nakořeněného bůčku vyřízneme kapsu, kterou jemně osolíme a opepříme.
  2. Směs k plnění si připravíme následovně. Na másle orestujeme šalotku, kmín, česnek, přidáme nakrájenou papriku na malé kostky, sekanou petrželku, hříbky a ke konci restování přidáme vejce.
  3. Promícháme a naplníme do bůčku. Zašpendlíme jehlicí, aby nám náplň nevytekla. Na sádle orestujeme cibulku a bůček pečeme pomalu za občasného podlévání do měkka.
  4. Měkký bůček vyjmeme, přilijeme vodu a rozmícháme šťávu. Poté přivedeme k varu.
  5. Bůček krájíme na tenké plátky a podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře