Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřový perkelt se zakysanou smetanou a houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 60 dekagramů vepřové kýty
  • 1 kilogram hub žampiony
  • 4 cibule středně velká
  • 2 stroužky česneku
  • 2 kus Knorr Bujón Hovězí
  • kmín mletý
  • sůl
  • pepř mletý
  • 4 dl zakysané smetany 20%
  • 4 lžíce mouky celozrnné
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 bobkový list
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 kus rajče
  • 1 kus paprika

Příprava

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, poté ji na 4 lžících olivového oleje podusíme do sklovata.
  2. Sundáme z plotny, přidáme prolisovaný česnek, bujón, pepř, mletý kmín, mletou papriku a bobkový list. Vše důkladně promícháme, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a dolijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Přidáme rajče a papriku, podle chuti osolíme a dáme vařit, dokud maso nezměkne. To trvá tak 70-80 minut.
  3. Když je maso hotové, přidáme plátky hub a také je vaříme doměkka.
  4. Když houby změkly, sundáme perkelt z plotny. V misce smícháme zakysanou smetanu a mouku, přidáme asi 1 dl šťávy z perkeltu a pomocí ručního šlehače rozmícháme do hladka. Za stálého míchání přilijeme do perkeltu a vaříme, než zhoustne.
Tip: Podáváme s těstovinami nebo noky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře