Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vepřový závitek na špeku

Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • dle počtu mrkev
  • 20 dekagramů uzeného špeku
  • 1 cibule
  • dle chuti sůl
  • 2 dl hovězího vývar
  • dle počtu plátků sterilovaná okurka
  • dle počtu plátků vejce
  • dle počtu plátků párek
  • dle chuti plnotučná hořčice

Příprava

  1. Vepřové maso z kýty si nakrájíme na plátky, které rozklepeme na větší a tenčí plátky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme trochou hořčice a necháme tak hodinku odležet v chladu. Mezi tím si uvaříme vejce na tvrdo a párky, okurky a mrkev nakrájíme na dílky přiměřené velikosti k naplnění závitků. Naložené plátky masa si rozložíme a postupně pokládáme špalíkem mrkve, okurky, párku a na konec polovinou uvařeného vejce.
  2. Závitky poctivě a pevně smotáme, kdo má potřebu, může převázat nití. V pánvi Wok si rozpustíme na jemné kostky nakrájený uzený špek a ve výpeku zprudka orestujeme všechny vytvořené závitky. Takto opečené závitky naskládáme do pekáčku. Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 2 dl vývaru.
  3. Vše nalijeme na závitky v pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě cca 60 minut. Po upečení závitky vyjmeme, šikmo překrojíme, aby nám na řezu vznikla hezká oku lahodící mozaika. Šťávu propasírujeme, lehce zaprášíme hladkou moukou a přidáme pro zpestření, ještě na velmi tenká kolečka nakrájený párek totožný s tím, který byl použit do závitku. Lehce prohřejeme mírným varem cca 10 minut a podáváme.
Tip: Pokud nemáte tolik času, připravte si hovězí vývar z Knorr bohatý bujón hovězí, který je bez glutamanu a konzervantů.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře