Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vídeňský řez

Hodnocení uživatelů:
60 minut 20 minut plech Středně obtížné

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 1 kus vanilinový cukr
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 250 gramů cukr
  • 125 mililitrů mléko
  • 125 mililitrů olej
  • 1 litr voda
  • 6 lžic cukr
  • 1 kus kypřící prášek do pečiva
  • 1 kus Tang
  • 2 kusy Zlatý klas
  • 2 kusy zakysaná smetana
  • 2 kusy smetana na šlehání
  • 1 kus ztužovač

Příprava

  1. Vejce (žloutky), cukr a vanilinový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku s kypřícím práškem, z bílkového sněhu. Těsto rozetřeme na vymaštěný, pomoučený hlubší plech a upečeme. Můžeme použít také papír na pečení.
  2. Krém uvaříme z džusu - v jednom litru rozmícháme Tang, přidáme Zlaté klasy a 6 lžic cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté testo a dáme do chladu.
  3. Potom na něj natřeme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem, ke které jsme přidali dvě smetany a pomazánkové máslo. Navrch šlehačky těsně vedle sebe pokladáme piškoty namáčené v džuse s rumem.
  4. Před podáváním necháme 2 hodiny zchladit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře