Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Vídeňský řez
Hodnocení uživatelů :
60 minut
20 minut
plech Středně obtížné
Ingredience
- 4 kusy vejce
- 1 kus vanilinový cukr
- 300 gramů polohrubá mouka
- 250 gramů cukr
- 125 mililitrů mléko
- 125 mililitrů olej
- 1 litr voda
- 6 lžic cukr
- 1 kus kypřící prášek do pečiva
- 1 kus Tang
- 2 kusy Zlatý klas
- 2 kusy zakysaná smetana
- 2 kusy smetana na šlehání
- 1 kus ztužovač
Příprava
- Vejce (žloutky), cukr a vanilinový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku s kypřícím práškem, z bílkového sněhu. Těsto rozetřeme na vymaštěný, pomoučený hlubší plech a upečeme. Můžeme použít také papír na pečení.
- Krém uvaříme z džusu - v jednom litru rozmícháme Tang, přidáme Zlaté klasy a 6 lžic cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté testo a dáme do chladu.
- Potom na něj natřeme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem, ke které jsme přidali dvě smetany a pomazánkové máslo. Navrch šlehačky těsně vedle sebe pokladáme piškoty namáčené v džuse s rumem.
- Před podáváním necháme 2 hodiny zchladit.
Žádný nový komentář.