Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vinný dort s hruškami

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte skvělý dort s vůní perníku, plného lehkého krému a hrušek s jemnou vůní červeného vína. Úžasný podzimní a zimní dezert!
Hodnocení uživatelů:
50 minut 10-15 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 2 vejce
  • 30 gramů krupicového cukru
  • 70 gramů hladké mouky
  • špetka kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička kakaa
  • 1/2 balení vanilkového cukru
  • 40 gramů medu
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy

náplň, zdobení

  • 6 hrušek
  • 200 mililitrů červeného vína
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 20 gramů práškové želatiny
  • 400 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 čiré dortové želé

Příprava

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme med.
  2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní těsto. Pečeme při 180 °C 10 až 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a uvolníme ho z formy. Formu umyjeme, osušíme a korpus do ní vrátíme.
  3. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a podélně nakrájíme na silnější plátky. Polovinu hrušek rozložíme na korpus, druhou dáme do horkého vína a necháme 30 minut stát. Poté hrušky vyjmeme. Víno osladíme, znovu zahřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu.
  4. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Zašleháme do ní víno s želatinou. Krém rozetřeme na korpus a dort vložíme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Ztuhlý dort poklademe pošírovanými hruškami, zalijeme želé a vrátíme do chladničky.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře