Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Višňová polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
65 minut 15 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů vypeckovaných višní mohou být i mražené
  • 4-5 kusů hřebíčku
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 citrón
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 lžičky mouky
  • sladidlo

Příprava

  1. Polovinu vypeckovaných višní dáme do hrnce společně s hřebíčkem, zasypeme skořicí a dusíme než začnou višně pouštět štávu.
  2. Dolijeme vodou -- množství dostačujícím pro asi 4 osoby. Přivedeme k varu, sejmeme z ohně, k višňové polévce přidáme zakysanou smetanu s do hladka smíchanou s moukou.
  3. Vrátíme na oheň a za stálého míchání, aby hmota nezcuckovatěla, přivedeme k varu, tehdy přidáme druhou část višní, sundáme z ohně do polévky dáme na kolečka nakrájený citron zbavený pecek a sladidlo podle chuti.
  4. Vychladíme.
Tip: Při podávání vylovíme hřebíček, aby do něj někdo nekousl!
Tip: Kdo má rád šlehačku, může jí ozdobit višňovou polévku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře