Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Voňavý punč ze zimního ovoce

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 3 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Pear Caramel
  • 1 kus větší kousek skořice
  • 5 kusů hřebíček
  • 2 kusy citrón
  • 6 lžic hnědý cukr
  • 4 kusy malé ananasy
  • 1 kus pomeranč
  • 1 kus nakyslé jablko
  • 1 kus tvrdá hruška
  • čerstvá máta nebo citrónová tráva na ozdobu

Příprava

  1. Pyramidové sáčky zalijeme 8 dl horké vody, přidáme skořici, hřebíček, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a necháme vylouhovat 2 – 3 minuty. Přecedíme a ochutíme hnědým cukrem a citrónovou šťávou.
  2. Než nápoj vychladne, odkrojíme vršek a spodek ananasu, ovoce vydlabeme lžící, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. K ananasu přidáme oloupaný pomeranč nakrájený na kostičky, neloupané jablko zbavené jádřince a oloupanou hrušku.
  3. Na ovoce nalijeme kořeněný čaj. Nakonec nalijeme do ananasů punč. Podáváme chlazené. Ozdobíme čerstvými zelenými bylinkami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře