Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vrstvená buchta s jablky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 15 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 1 dl mléka
  • 250 gramů másla nebo tuku např. Hera
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce cukru krystal

jablečná náplň

  • 1 kilogram jablek
  • 2 kusy pudingu vanilkového
  • cukr dle chuti

Příprava

  1. Nejprve si uvaříme jablečnou náplň. Oloupaná a nastrouhaná jablka dáme dusit do hrnce. Jakmile jsou rozdušená, necháme vychladnout. Poté přidáme cukr podle chuti a vanilkové pudinky - pozor NEVAŘIT, pouze zamíchat do jablek.
  2. Na vále si vypracujeme těsto. Do mouky nakrájíme povolenou Heru nebo jiný tuk, přidáme cukr, prášek do pečiva a mléko a zpracujeme v těsto. Necháme chvilku odležet a rozdělíme si ho na dvě části. Vyválíme na velikost plechu a přendáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
  3. Na toto těsto nalijeme náplň, kterou jsme si připravili a přikrejeme plátem z druhé části těsta. Povrch propícháme vidličkou. Dáme péct do trouby na cca 30 minut při 170 stupních.
Tip: Můžeme použít i jiný puding než vanilkový.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře