Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Výborné dalamánky

Připravte si doma jednoduché dalamánky. Tento recept si oblíbíte a kupované vám už nebudou chutnat!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 15 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1,5 lžičky kmínu
  • klasický kvásek
  • 1,5 lžíce majoránky
  • 400 gramů hl.mouky
  • 100 gramů mouky žitné
  • dle chuti pepř mletý
  • 2 lžičky soli
  • 3,5 dl vlažné vody

Příprava

  1. Všechny suroviny smícháme a přidáme připravený kvásek (21g droždí, 1/2 lžičky cukru, teplá voda). Vypracujeme těsto, posypeme moukou a pod utěrkou necháme vykynout. Pak znovu propracujeme a na pomoučněném vále vyválíme asi 1 cm vysokou placku.
  2. Hrníčkem vykrájíme kolečka, na plechu je potřeme vajíčkem a posypeme semínky nebo kmínem a solí a po chvilce dáme péct.
  3. Pečeme na 180°C asi 15-20 minutek. Musíme hlídat, aby nebyly vysušené Vystačí asi na 15-16 dalamánků... Dobrou chuť
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře