Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Výborný čokoládový fondant

Receptynakazdyden.cz
To je nejlepší pro čokoholiky! Výborný fondant, který jednoduše zvládnete i doma!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 8 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 90g hořké čokolády (alespoň 70% kakaa)
  • 90g Hera máslová příchuť
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 90g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Troubu předehřejte na 190°C. Ve vodní lázni rozehřejte Heru s čokoládou a třtinovým cukrem. Sundejte z vodní lázně a až směs jemně vychladne (udržíte v ní prst), přidáme vejce a mouku. Jemně zamícháme.
  2. Směs dáme do formiček na muffiny nebo do malých vymazaných formiček (kokotek) a pečeme 8 minut. Důležité je, aby se upekl pouze okraj a vnitřek zůstal tekutý. Upečený fondant vyndáme z formiček a necháme zhruba 3 minutky chladnout.
  3. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem a podáváme jen tak nebo s ovocem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře