Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vylítaní ptáčci

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 220 gramů měkkého salámu
  • 3 vejce
  • 3 okurky
  • 300 gramů vepřového masa (kýta)
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce hořčice plnotučné
  • 1/4 kostky sádla
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 3 litry vody
  • Knorr Bohatý bujon hovězí 2 kalíšky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 5-6 lžic hladké mouky

Příprava

  1. Vepřové maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na kostky. Okurky si taky nakrájíme na malé kostičky, měkký salám a cibuli také. Někde stranou si připravíme vývar z bujónu podle návodu na obalu.
  2. Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrájené, okořeněné maso a necháme zatáhnout.
  3. Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě asi 1 minutu smažit.
  4. Poté podlijeme maso vývarem který máme připravený stranou a vaříme, dokud maso není měkké. Když je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce natvrdo, okurku, měkký salám, sojovou omáčku ( pro tmavší barvu omáčky) a vše povaříme ještě cca 15 minut.
  5. Poté si smícháme 250 ml vody s hl. mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minutek povaříme. Na konci popř. dosolíme dle chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře