Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Výtečné kedlubnové zelí

Hodnocení uživatelů:
30 minut 3 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 4 Větší kedlubny
  • 1 brambora
  • 1 lžíce hl. mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 lžíce octa
  • 1 Cibule menší
  • Troška oleje na osmažení cibulky

Příprava

Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Bramboru nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody (záleží na vodnatosti brambory). Toto vmícháme do kedluben ( po 5 - 10 minutách varu), přidáme na drobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí. Dobrou chuť :)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře