Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Vývar z hovězí oháňky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 410 minut 8 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězí oháňky
  • 1 kus cibule
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1/4 bulvy celeru
  • 6 kuliček celý černý pepř
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 kusy bobkového listu
  • 4 snítky petrželové naťe
  • dle chuti sůl, olivový olej

Příprava

  1. Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme. Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně snížíme množství sražených bílkovin a výsledný vývar se nám odmění krásně zlatou barvou. Hlavně cibuli přeřízneme jen na půl a i se slupkou opečeme řezem do tmavě hněda. Vše vložíme do většího velkého hrnce a přidáme 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 lžičky soli, a 3 snítky petrželové natě. Zalijeme cca 4 l studené vody a pomalu táhneme na minimálním plamenu, přičemž sbíráme z povrchu „minimum“ vznikající sražené bílkoviny. Vývar necháme probublávat a nijak nemícháme s obsahem. Trpělivě bez poklice tzv. táhneme cca 7 hodin.
  2. Poté vývar odstavíme, sebereme z povrchu vývaru většinu tuku a opatrně vyndáme obsah. Přes cedník a plátno přecedíme do jiného hrnce a vývar přivedeme opět do varu. Z uvařené a lehce vychladlé oháňky obereme krásné a lahodné kousky masa, opatrně překrájíme příčně přes svalovinu a vložíme do polévky. Dochutíme solí a podáváme s velmi tence krájenými domácími nudlemi, které si uvaříme zvlášť a po vložení do talíře je přeléváme vařícím vývarem. Sypeme jemně posekanou petrželovou natí a věřte nebo ne – zažijete „nebe v hubě“.
Tip: Lepší polévku neznám :)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře