Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Zabijačková polévka

Hodnocení uživatelů:
40 minut 80 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 2 litry vepřový vývar
  • 4 dl vepřová krev
  • 300 gramů krupky celé
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžíce majoránka

Příprava

  1. Vepřový vývar přivedeme k varu a zamícháme do něj opatrně vepřovou krev. Krupky uvaříme v osolené vodě. Po uvaření doměkka je propláchneme studenou vodou.
  2. Studené uvařené krupky přimícháme do polévky. Polévku dokořeníme solí, pepřem, majoránkou, kdo chce, může přidat i vegetu. Podáváme s chlebem.
Tip: Polévku, kterou nespotřebujeme, můžeme zamrazit. Vhodné jsou na to krabice od mléka.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře